23948sdkhjf

Samsø – det gode eksempel

Kattegat-øen skal nu være rollemodel for, hvordan andre europæiske øer kan udnytte lokal grøn energi som halm og vindkraft.
EU-kommissionen bruger Samsø som rollemodel i kampen for at blive fri for olie og andre fossile brændstoffer, det skriver P4 Østjylland.

Samsøs erfaringer med at blive selvforsynende med energi skal via et særligt program bredes ud til Korfu, Madeira, Cypern og andre øer.

- Vi satser ikke så meget på at få støtte fra EU. Vi vil hellere være med i udviklingsprojekter, som for eksempel programmet Pact of Islands, og det vil vi så gerne have et honorar for, siger direktør Søren Hermansen fra Samsø Energi Akademi.

Ifølge P4 Østjylland skal Søren Hermansen torsdag, i forbindelse med EU-møderne i Horsens, fortælle de europæiske energiministre, hvad det er Samsø har gjort.

- Det er noget af det, EU er bedst til, nemlig at overføre erfaringer fra et sted, så andre områder ikke behøver begynde forfra, men kan starte på et lidt højere niveau, siger Søren Hermansen og forsætter:

- Der er ingen tvivl om, at der bliver kæmpet benhårdt for, at EU kan gøre en forskel, f.eks. fra vores egen klimakommissær Connie Hedegaard. Og hvis unionen sætter målsætningen op og laver tilskudsordninger, som svarer til det, vi i sin tid havde i Danmark, vil det betyde, at landene tilsammen begynder at rykke i en mere grøn retning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127