23948sdkhjf

Dansk Fjernvarme etablerer analyse-enhed

Dansk Fjernvarme etablerer en analyseenhed. Enheden skal arbejde med analyser, undersøgelser og rapporter med mere indenfor energi- og især fjernvarmeområdet.
- Netop nu står energisektoren foran kæmpe omstillinger og dermed enorme udfordringer. Der skal investeres betydelige milliardbeløb i energi-infrastruktur. Det skal ske på det bedst mulige grundlag. Derfor er det nødvendigt for fjernvarmen at få sin egen kapacitet på området, siger Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Dansk Fjernvarmes analyseenhed kommer blandt andet til at tage udgangspunkt i forbrugernes situation. I dag er der således 1,6 millioner husstande, som har fjernvarme. Det svarer til 62 procent af alle husstande i Danmark.

Varme udgør 37 procent af den energiefterspørgsel, som folk har. Kun 21 procent af efterspørgslen er efter el. Og varme udgør en ganske betydelig del af den energiregning, som en husstand skal betale.

- Derfor er det vigtigt, at vi forstår forbrugernes situation, og at vi forstår at finde de fleksible løsninger, som kan sikre forbrugerne den bedste, mest miljøvenlige og billigste varme, siger Kim Mortensen.

Fjernvarme er i dag den eneste teknologi, som favner alle tænkelige energikilder og samtidig kan bruges som energilager. Fjernvarme kan gemme solenergi fra solskinstimer til gråvejr og vindenergi fra blæsevejr til dage med vindstille.

Mere forskning og udvikling
Næste skridt efter etableringen af analyseenheden er en styrkelse af forsknings- og udviklingsindsatsen indenfor fjernvarme. Indtil det nye energiforlig blev vedtaget har der således aldrig været afsat midler til forskning i netop fjernvarme, selv om fjernvarme ikke blot er den mest udbredte danske opvarmningsform, men også er en betydelig industri.

Den danske fjernvarmeindustri er internationalt førende og eksporterer i dag for seks milliarder kroner årligt ifølge en rapport fra eksportorganisationen Danish Board of District Heating. Eksporten ventes at stige til 7,6 milliarder kroner i 2015 og 10,3 milliarder kroner i 2020.

Mens vindmølleindustriens job ned lægges og forsvinder til udlandet, så bliver der flere job indenfor fjernvarme, som tilmed internationalt set har såvel EU’s som Det Internationale Energiagenturs (IEA) støtte, som den hurtige og resultatskabende vej til energieffektivisering og nedbringelse af brugen af fossile brændsler som kul, olie og naturgas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11