23948sdkhjf

Reserveret til havmøllepark

Regeringen reserverer arealer til fremtidige udbud af havmølleparker.
Klima-, energi- og bygningsministeren har udpeget en række områder på havet, som reserveres til fremtidige udbud af storskala havmølleparker. Det betyder, at områderne vil være lukkede for opstilling af havmøller uden for en statslig udbudsrunde, skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Arealreservationen sker for at sikre den samfundsøkonomisk mest hensigtsmæssige udbygning med havmøller, når energiforsyningen i de kommende år skal omstilles til i stigende grad at blive baseret på vedvarende energi. I forbindelse med denne omstilling forventes en fortsat kraftig udbygning med vindkraft på havet, hvorfor det er nødvendigt allerede nu at sikre arealer til mulige fremtidige udbud af havvindmøller, skriver Energistyrelsen.

- Det er nødvendigt, at Danmark har arealer til rådighed for den udbygning med offshore vindenergi, som kan sikre, at vi får omlagt energiforsyningen fra kul, olie og naturgas til vedvarende energi. Hvis denne omlægning skal foregå planlagt og samfundsøkonomisk optimalt er det nødvendigt på forhånd at reservere arealer, siger Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

De arealer, der udpeges, er de seks hovedområder, som Havmølleudvalget har identificeret som mest relevante for udbygning med storskala havvind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109