23948sdkhjf

Elforbruget faldt i 2011

Elforbruget faldt med over to procent sidste år sammenlignet med året før. Det lune vejr i det seneste kvartal trak således markant ned i elforbruget for både boliger og industri.
Den netop overståede varme vinter er en vigtig årsag til, at det samlede danske elforbrug faldt med over to procent i 2011 sammenlignet med 2010. Det viser nye tal fra de såkaldte elforbrugspaneler.

- Vi ved, at det varmere vejr betyder rigtig meget for især elforbruget i boligerne. Det er nemlig ikke bare elforbruget til varme, som falder når termometeret stiger. Danskerne er ganske enkelt mere udenfor, når vejret er lunt og så falder elforbruget, fortæller Torben Møller Pedersen, afdelingschef i Dansk Energi.

Ser man på 4. kvartal isoleret slår de lune vintermåneder igennem. Der er et markant fald på over syv procent i boligernes elforbrug i forhold til 4. kvartal i 2010, som næsten udelukkende skyldes det gode vejr.

I forhold til erhvervslivet, så er det landbruget, som står for den voldsomste ændring i elforbruget. Her faldt elforbruget med tre procent. Industrien havde i 2011 et stort set uændret elforbrug, mens serviceerhvervene også brugte lidt mindre sidste år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11