23948sdkhjf

Lave omkostninger skal fastholde Siemens i Danmark

Vindmølleproducenten vil rationalisere endnu mere for at øge konkurrencedygtigheden i et presset marked.
Mens konkurrenten Vestas arbejder på at lægge en større del af produktionen ud til underleverandører, har Siemens fulgt denne strategi i årevis. Det betyder, at koncernen i dag stort set kun selv står for produktion af vinger og samling af naceller. Og det er netop derfor, at Siemens formår at holde en relativ høj indtjening i et vanskeligt marked, forklarer Jan Kjærsgaard, der er øverste chef for Siemens i EMEA-regionen.

- Den ekspertise, vi har, er at købe komponenter og samle dem. Den relative arbejdsindsats på samling af en vindmølle er ikke voldsomt stor. Omkostningerne holdes nede ved, at vi holder infrastruktur og automatiseret produktion nede i omkostninger, siger han til Børsen.

Succes fra USA overføres til Europa
Selv om store dele af Siemens’ produktion allerede ligger hos underleverandører, er der stadig områder, hvor der kan findes besparelser. Med en årlig vækst på 40 % siden 2004 opstår der nemlig uhensigtsmæssige arbejdsgange, indrømmer Jan Kjærsgaard, og det er dem, Siemens nu jagter. Senest har Siemens flyttet transporten af vindmøller i USA over på togvogne, og i USA har man desuden haft succes med at outsource installationen af møllerne – begge dele skal nu afprøves i Europa.

Og jagten på besparelser er ganske enkelt nødvendig – til gengæld er Jan Kjærsgaard sikker på, at man med den indsats kan fastholde aktiviteterne i Danmark.

- Det er svært at forestille sig større prisstigninger på vindmøller. Det kommer i stedet til at handle om at være forrest med innovation og med at nedbringe omkostningerne, siger Jan Kjærsgaard til Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.61