23948sdkhjf

Spildevandsslam som biobrændsel

Det er nu slut med at sende lastbiler fra Aalborg til Tyskland med tørret spildevandsslam. Det er konsekvensen af en ny aftale mellem Aalborg Portland og Kloak A/S.
Aftalen omhandler udnyttelse af tørret spildevandsslam i cementproduktionen, hvor det bliver brugt som biobrændsel, det skriver Aalborg Portland i et nyhedsbrev.

Aalborg Portland har tidligere anvendt spildevandsslam i produktionen, men en dansk beskatning på forbrænding af slam gjorde, at det i nogle år var en bedre forretning for Kloak A/S at eksportere slammet til Tyskland. Denne beskatning er nu fjernet igen og baner vej for genoptagelsen af samarbejdet til stor glæde for begge parter.

Kloak A/S sparer op mod 100.000 km lastbiltransport, hvilket i sig selv giver en stor CO₂ besparelse. Derudover er tørret spildevandsslam CO₂ neutralt og har en høj brændværdi, hvilket gør den meget brugbar som biobrændsel.

- Udover at afløse kul, kan produktet også give en reduktion af forbruget af andre råmaterialer som flyveaske og ammoniakvand. På denne måde vil vi gennem de næste mange år bidrage til udskiftning af fossile brændsler, reducering af forbruget af råmaterialer og begrænsning af udledning af CO₂ i atmosfæren, udtaler Managing Director hos Aalborg Portland, Kjeld Pedersen.

Kloak A/S har ansvaret for spildevandsanlæggene i Aalborg og dele af Rebild kommune og renser ca. 30 mia. liter spildevand hvert år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093