23948sdkhjf

Energiforlig skaber biogasboom

Den danske biogasbranche står over for et vækstboom, fordi regeringens brede energiaftale nu giver producenterne vished om fremtiden.
Den danske biogasbranche står over for et vækstboom efter den ny energiaftale. Hver tredje producent af biogas venter at øge produktionen med mere end 50 procent, viser en undersøgelse foretaget for det statslige Energinet.dk.

Samtidig regner 80 procent af de hjemlige producenter med at øge investeringerne det kommende år og ansætte flere personer. Det skriver sn.dk.

Det brede energiforlig fra marts forbedrer rammevilkårene for biogasbranchen betragteligt. Ifølge aftalen skal der gennemføres en ambitiøs udbygning med biogas, blandt andet med tilskud til kraftvarme. Anlægsstøtten øges fra 20 til 30 procent.

Samtidig skal det gøres økonomisk attraktivt at anvende biogas på nye områder som i naturgasnettet, i virksomhedsprocesser eller i transporten, skriver sn.dk.

25 nye anlæg
Bruno Sander Nielsen, sekretariatsleder i Brancheforeningen for Biogas, forventer, at energiforliget kan vække mindst 25 nye biogasanlæg til live.

- Hidtil er al støtten gået til at bruge biogassen i det lokale kraftvarmeværk. Nu bliver der mulighed for samme støtte, hvis man hælder gassen i naturgasnettet, så man ikke er afhængig af et stort lokalt kraftvarmemarked, siger Bruno Sander Nielsen.

Også klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard er glad for det fingerpeg, undersøgelsen giver.

- Det giver fornemmelsen af, at det her kan blive rigtig stort. Jeg begynder at tro på, at vi nu får den berømte ketchupeffekt for biogas, som vi har sukket efter i 20 år, med en markant forøgelse af produktionen, siger han.

Energinet.dk har forhørt sig om forventningerne til fremtiden hos de 28 danske biogasanlæg/kommuner. Halvdelen har svaret.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172