23948sdkhjf

Stor interesse i nyt Energinetværk

72 virksomheder har allerede meldt sig som interesserede i det nye Energinetværk Viborg for bygge- og anlægsvirksomheder og andre, der arbejder med energi.
De kommende år kan der i Viborg Kommune hentes ordrer for millioner og skabes hundreder af nye job inden for energieffektivseringer og grøn vækst.

Det forudsætter dog, at de lokale virksomheder fagligt, teknologisk, markedsføringsmæssigt og på anden vis er klædt godt nok på til at påtage sig opgaverne. Til det formål får de nu en nyttig håndsrækning i form af det nye Energinetværk Viborg, der onsdag blev startet officielt. Det skete ved et møde på Viborg Kraftvarmeværk.

- Vi har allerede fået kontakt med 72 lokale virksomheder, der gerne vil være medlemmer af det nye energinetværk. Det vidner om meget stor interesse for netværket, siger projektchef Svend Aage Møller fra Viborgegnens Erhversråd, som har taget initiativ til ENERGInetværk Viborg.

Det nye energinetværk henvender sig til alle, der arbejder inden for grøn vækst og energi-effektiviseringer. Det gælder både bygge- og anlægsvirksomheder samt rådgivere som for eksempel arkitekter, ingeniører, ejendomshandlere, pengeinstitutter og andre.

Virksomhedernes egen indsats afgørende
Formålet med ENERGInetværk Viborg er, at det skal kunne understøtte de enkelte virksomheders indsats for få del i de kommende års mange opgaver inden for energi og grøn vækst.

- Det er op til netværkets medlemmer selv at afgøre, hvad netværket skal beskæftige sig med – og hvordan. Men på baggrund af samtaler med et stort antal lokale virksomheder har vi udarbejdet forslag til en række mulige aktiviteter. For eksempel etablering af efteruddannelse, så virksomhederne kan leve op til de skærpede krav inden for rådgivning, udførelse og dokumentation af energimæssige opgaver. En mere effektiv og målrettet markedsføring. Samt fælles messedeltagelse, fælles tilbudsgivning og andre former for tværgående samarbejde mellem virksomhederne, siger erhvervskonsulent Flemming Sørensen fra Viborgegnens Erhvervsråd.

- Ud over de virksomheder, vi allerede er i forbindelse med, er vi interesserede i at få kontakt med alle andre, som ønsker eller overvejer at tilmelde sig Energinetværk Viborg. Ingen skal naturligvis købe katten i sækken, så derfor vil det frem til efteråret 2012 være gratis at deltage i netværket. Herefter kan det komme på tale at opkræve et mindre gebyr hos de virksomheder, der er medlemmer af netværket, siger Svend Aage Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096