23948sdkhjf

Skole får Djurslands største solcelleanlæg

Med en investering på ni mio. kr. får Ådalsskolen på Djursland nu en tiltrængt energirenovering, der både skal forbedre indeklima og energiforbrug.
De ni mio. kr. til energirenoveringen af den 50 år gamle skole skal gå til isolering, energivinduer, varmepumpeanlæg og Djurslands største solcelleanlæg på 1.000 m2 solceller, som producerer 100.000 kwh/år. Det skriver Syddjurs Kommune på sin hjemmeside.

Renoveringen vil både komme skolebørn og klimaet til gode. Nye energivinduer, efterisolering, nye ovenlysvinduer og et varmepumpeanlæg skal skabe et nyt og bedre indeklima, mens det nye solcelleanlæg med varmepumpe og isolering vil reducere energiforbruget og udledningen af CO2.

- Det er rigtig dejligt, at vores Byråd er så fremsynet, at de går ind i så omfattende renoveringsplaner. Det vil i den grad være et løft for skolens indeklima til gavn for både børn og voksne. Det vil desuden også falde fint i tråd med vores arbejde med at gøre børnene miljøbevidste. Vi har i flere år drømt om at kunne udnytte pultene på taget til solceller, så vi må sige, at det er en drøm, der går i opfyldelse, siger skoleleder, Gitte Gaml, fra Ådalsskolen på hjemmesiden.

Også formand for udvalget for natur, teknik og miljø Carsten Bech er begejstret.

- På grund af Ådalsskolens alder har vi i udvalget fundet det nødvendigt med en omfattende renoveringsinvestering. Og så er det selvfølgelig ekstra tilfredsstillende, at vi her ser renovering og miljøhensyn gå hånd i hånd. Her opnår vi både et bedre læringsmiljø for børnene og en solid energibesparelse. Så der er tale om en ren win-win-situation, siger han på hjemmesiden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109