23948sdkhjf

Ringkøbing-Skjern Kommune er pjattet med elbiler

I godt to uger har medarbejdere fra kommunens serviceområde afprøvet fordele og ulemper ved elbiler, og de er begejstrede.
Elbiler er næsten lydløse, de er vakse og sjove at køre i, og så er accelerationen i dem konstant. Samtidig kan strømmen til dem komme fra kommunens mange vindmøller og solceller, og på den måde, kan elbilerne være med til at opfylde kommunens ambition om at være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Elbilerne er på vej, og man begynder så småt at se dem rundt omkring på vejene. Interessen er uden tvivl stigende og teknologien er moden, siger Henning Donslund, leder af kommunens Energisekretariat, i en kommentar på hjemmesiden.

Plan for hele kommunen
Dansk Elbil Alliance og Peugeot Danmark har fremlagt en plan for kommunen for, hvordan den kan udrulle elbiler til hele organisationen og på den måde være det gode eksempel, der kan være med til at fremme el-bilismen i hele kommunen.

- De fremlagde en række spændende perspektiver, som vi nu er gået i tænkeboks over. Vi skal vurdere vores muligheder, og undersøge hvilke begrænsninger, der stadig findes på området. Der er ikke noget, der er afgjort, men perspektiverne er der, siger byrådsmedlem og formand for Energirådet Knud Christensen i en kommentar på hjemmesiden.

Begrænsningerne er blandt andet, at der stadig er relativt få steder i Danmark, hvor elbilerne kan lades op eller batterierne kan skiftes, når de er ved at være flade, men det antal stiger også.

Virksomhederne Better Place og ChooseEV har planer om at udrulle 15 til 20 batteriskiftestationer, 700 offentlige ladestandere og flere end 50 hurtigladere i Danmark bare i 2012. Hvor de nye stationer og standere placeres afhænger af, hvor i landet man er mest parate til den nye teknologi, skriver kommunen på sin hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084