23948sdkhjf

Klimarådet vender tomlen ned: Hvilke konkrete initiativer skal få os i mål?

Klimarådet vurderer, at regeringens klimaindsats endnu ikke anskueliggør, at vi kan nå 70-procentsmålet i 2030.

Rådet, der fremlægger sin rapport i dag, har i sin vurdering lagt vægt på, at der endnu ikke er fremlagt tilstrækkeligt konkretiserede strategier eller udspil for de resterende reduktioner.

- Regeringen er kommet langt i sin indsats, men det er ikke ensbetydende med, at det er tydeligt, hvordan de sidste reduktioner skal findes. Vi mangler stadig at se, hvordan regeringen vil gå resten af vejen til 70-procentsmålet, ved at den viser, hvilke konkrete initiativer der skal få os i mål, siger formand for Klimarådet, Peter Møllgaard, i en pressemeddelelse.

Klimarådet konkluderer i sin årlige statusrapport, at der de seneste to år er sket en betydelig fremdrift mod opfyldelse af 70-procentsmålet i 2030, og i alt er reduktionsbehovet i 2030 reduceret med cirka 10 mio. ton CO2e.

Men efter det seneste års klimaaftaler mangler fortsat stadig et reduktionsbehov i 2030 på 10 mio. ton CO2e, som der ifølge Klimarådet endnu ikke er fremlagt tilstrækkeligt konkretiserede strategier eller udspil til virkemidler for.

Du kan læse rapporten i sin helhed her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094