23948sdkhjf

Stigsnæsværket sikrer spænding under OL

Dong Energy’s medarbejdere har udsat sommerferien og er taget til Stigsnæsværket for at sikre, at danskerne har strøm til at se OL.
- Vi er klar til at sikre strøm til danskerne, så skærmen ikke går i sort under OL, siger Peter Kristensen teamkoordinator på Dong Energy’s kraftværk ved Skælskør, Stigsnæsværket.

I løbet af sommeren bliver mange af Danmarks store kraftværker taget ud af drift i kortere eller længere perioder for at blive vedligeholdt. For at opfylde danskerne behov for strøm er en række sjællandske værker trådt til, og leverer den fornødne energi i sommermånederne. Stigsnæsværket er et af dem.

- Vi har fordoblet antallet af medarbejdere her i sommerferien med mandskab fra flere af Dong Energy’s andre kraftværker. Så nu har vi bemanding til at kunne køre på fuld styrke i døgndrift, hvis der bliver behov for det, siger Peter Kristensen.

Klar på fire timer
Ove Kjældgaard er til dagligt driftsmester på Asnæsværket ved Kalundborg. Han er en af de Dong Energy-medarbejdere, der har udsat sommerferien og er taget til Stigsnæsværket for at hjælpe.

- Det har været en større kabale at få vagtplanerne til at gå op, så vi kunne sikre bemanding både på Asnæsværket og på Stigsnæsværket. Omkring 50 mand er blevet berørt af de ændrede planer. Men nu er det hele planlagt, så vi kan levere strøm med kort varsel, hvis et af de andre værker får problemer, siger driftsmester Ove Kjældgaard.

Til dagligt står Stigsnæsværket stille og kan sættes i gang med 16 timers varsel. Her i sommerperioden, hvor de store kraftværker bliver vedligeholdt, kan Stigsnæsværket ifølge Ove Kjældgaard levere strøm i løbet af ca. fire timer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11