23948sdkhjf

Eksportvækst trods stigende modvind

Eksporten til Sverige, Polen, Storbritannien, USA og Norge er i fremgang, og det får Danmarks samlede eksport til at vokse.
I juni 2012 steg vareeksporten 1,2 pct. i forhold til maj eksklusive eksporten af energivarer, skibe og fly. Det fremgår af de seneste sæsonkorrigerede tal for udenrigshandelen, som Danmarks Statistik i dag har offentliggjort.

Væksten i andet kvartal 2012 blev dermed 2,4 i forhold til første kvartal. Opgjort inklusive energivarer og eksklusive skibe og fly steg vareeksporten i juni 1,0 pct. i forhold til maj og væksten i andet kvartal var 2,8 pct.

- Eksporttallene for juni er positive i den forstand, at krisen i Europa kun delvist har trukket dansk vareeksport ned. Den samlede vækst i andet kvartal på 2,4 pct. er således sammensat af en vækst til EU-landene på 1,4 pct. og til lande udenfor EU på 3,9 pct. opgjort eksklusive energivarer, skibe og fly, forklarer cheføkonom i Udenrigsministeriet, Jacob Warburg.

Indenfor EU trækkes væksten hovedsageligt af en stigende eksport til Sverige, Polen og Storbritannien, mens eksporten til Tyskland til gengæld er faldet i andet kvartal. Udenfor EU trækkes væksten hovedsageligt af en stigende eksport til USA og Norge, mens eksporten til Kina er faldet i andet kvartal.

- Som forventet i Eksportudsigten fra maj stiger vareeksporten fortsat, men i et langsommere tempo end i 2011. Siden maj er de økonomiske udsigter, især for væksten i Europa, dog nedjusteret, og der er derfor risiko for, at dansk eksport endnu ikke har mærket den fulde effekt af den faldende økonomiske aktivitet i Europa. Indtil videre klarer eksporten sig dog relativt pænt på trods af stigende modvind på mange af vores store markeder, siger Jacob Warburg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063