23948sdkhjf

Uventet comeback til københavnsk forbrændingsanlæg

Alt tyder på, at det omdiskuterede forbrændingsanlæg Amager Bakke nu bliver til virkelighed. Hemmelige forhandlinger i Københavns Kommune har nu banet vejen.
Fredag eftermiddag sad politikere fra hovedstadsområdet i forhandlinger om det 4 mia. kr. dyre projekt, og ifølge Ingeniøren er man tæt på enighed om projektet.

Dermed har kommunen skiftet mening om projektet. I januar sagde kommunen nej til at yde en lånegaranti for de 4 mia. kr. med den begrundelse, at et nyt stort forbrændingsanlæg vil binde kommunen til forbrænding af affald i en lang årrække.

Krav fra kommunerne
Det er dog ikke uden sværdslag, at man nu er på vej til enighed om det nye forbrændingsanlæg. Ifølge Ingeniøren har Amagerforbrænding måttet godtage en række krav fra specielt Københavns Kommune.

Først og fremmest tyder alt på, at forbrændingsanlægget bliver en smule mindre end det hidtil planlagte. Amagerforbrænding havde ønsket at opføre to ovne med en kapacitet på hver 35 tons, men det skaleres nu ned til to ovne på hver 30 tons. Det ændrer dog ikke væsentligt ved prisen.

Derudover skal Amagerforbrændig angiveligt have forpligtet sig til en række miljømæssige krav. Det drejer sig blandt andet om et forbud mod at afbrænde biomasse i anlægget. Derudover får Amagerforbrænding ikke lov til at importere affald til anlægget, ligesom der også er stillet krav om et loft for, hvor meget affald der årligt må afbrændes.

I januar vandt Babcock & Vilcox Vølund leveringen af anlæggets ovn- og kedelsystemer, og det tilbud udløber med udgangen af september. Derfor sigter de københavnske politikere mod at få lånegarantien godkendt inden da.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109