23948sdkhjf

Klart nej til havvindmøllepark i Køge Bugt

Byrådet sagde på sit møde tirsdag enstemmigt og klart nej til Energistyrelsens forslag om at udpege Køge Bugt til placering af en havvindmøllepark i Danmark.
Et enigt Byråd sagde på et møde enstemmigt og klart nej til Energistyrelsens forslag om eventuelt at placere en havvindmøllepark i Køge Bugt. I et høringssvar til Energistyrelsen begrunder byrådet afslaget med, at der er en række negative konsekvenser ved at placere en havvindmøllepark i Køge Bugt, og at der er en række forhold, som endnu ikke er undersøgt godt nok.

Blandt de negative konsekvenser peger byrådet på, at udsigten ud over Køge Bugt vil blive påvirket negativt, at de rekreative muligheder og den frie adgang til havet vil blive mindsket, at havvindmøller vil genere både fritidssejlere og lokal fiskere og give støjgener, samt at havvindmøller vil påvirke havnenes økonomi og skabe usikkerhed for grundejerne langs kysten.

Derudover påpeger byrådet at det før en eventuel placering af havvindmøller i Køge Bugt er vigtigt, at vind- og turbulensforhold kortlægges, at de visuelle forhold undersøges nøje, at havvindmøllernes indvirkning på dyreliv, sejlads og huspriser undersøges, samt at de økonomiske konsekvenser for turisterhvervet kortlægges.

Endelig er det byrådets holdning, at hvis der skal etableres havvindmøller i Køge Bugt, skal de placeres mindst 10 km fra kysten, de berørte kommuner skal inddrages i processen, kommuner og borgere skal have mulighed for delejerskab, og eventuelt ødelagt natur skal genoprettes.

- Det er heller ikke tilfredsstillende, at kommunerne har fået en meget kort høringsfrist til forslaget om at placere havvindmøller i Køge Bugt. Det giver ikke mulighed for en rimelig inddragelse af borgerne. Så på baggrund af de mange ikke undersøgte faktorer og de mange gener for borgerne i Greve Kommune, bør Energistyrelsen udelukke Køge Bugt som en mulig placering af havvindmøller i Danmark, siger borgmester Hans Barlach.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062