23948sdkhjf

Sjællandske kommuner går sammen om elkøb

SEAS-NVE har vundet et udbud om salg af el til 13 sjællandske kommuner i Fællesudbud Sjælland.
SEAS-NVE har vundet et udbud fra Fællesudbud Sjælland, der samler de 13 kommuners ønske om fælles indkøb af el. Aftalen løber over en treårig periode fra 1. juli 2012 til og med 30. juni 2015.

- I Fællesudbud Sjælland har der fra kommunerne længe været et ønske om en robust kvalitet omkring afregning og fakturering. Det ønske går nu i opfyldelse med kontrakten med SEAS-NVE, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med, siger Kasper Enevoldsen, der er udbudskonsulent i Holbæk Kommune.

De 13 kommuner har desuden valgt en professionel energimægler, Bergen Energi, der har specialiseret sig i at levere administrationsløsninger til energibranchen, som deres såkaldte porteføljeforvalter, det vil sige til at overvåge elpriserne på den fælles nordiske elbørs, Nord Pool. Bergen Energi giver således SEAS-NVE besked på opkøb, når prisen er rigtig.

- I SEAS-NVE er vi meget stolte af denne aftale, da den klart signalerer resultatet af, at SEAS-NVE har fokus på kommunerne gennem konkurrencedygtige priser og service. Dertil kommer, at de 13 sjællandske kommuner i Fællesudbud Sjælland med SEAS-NVE får en ansvarlig elleverandør med 100 års erfaring i branchen, der sikrer en sikker og pålidelig el-leverance, siger markedsdirektør i SEAS-NVE, Ole Christian Vestergaard.

Billigere for borgerne
Aftalen mellem SEAS-NVE og de 13 sjællandske kommuner kommer også borgerne i de pågældende kommuner til gode, idet kommunerne i Fællesudbud Sjælland med den nye aftale fremover skal bruge færre penge på drift. Med valget af SEAS-NVE som leverandør og Bergen Energi som porteføljeforvalter frigøres der økonomiske ressourcer i kommunerne, der kan bruges på andre og mere borgernære områder.

De 13 kommuner er Holbæk, Køge, Ringsted, Lejre, Næstved, Stevns, Faxe, Guldborgsund, Kalundborg, Slagelse, Odsherred, Greve og Vordingborg.

Enkelte kommuner bliver dog først løst fra deres nuværende kontrakt senere, således kobles Kalundborg, Greve, Guldborgsund og Slagelse på ordningen ved årsskiftet, mens Vordingborg og Odsherred først kobles på til 1. januar 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094