23948sdkhjf

Fortsat svag vækst i eksporten

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at det er markeder uden for EU, der redder den danske eksport.
I juli 2012 steg vareeksporten 2,3 pct. i forhold til juni eksklusive eksporten af energivarer, skibe og fly fremgår det af de seneste sæsonkorrigerede tal for udenrigshandelen, som Danmarks Statistik offentliggjorde i går.

Set over de seneste tre måneder har væksten dermed været 2,1 pct. opgjort på samme måde. Opgjort inklusive energivarer og eksklusive skibe og fly steg vareeksporten i juli 0,7 pct. i forhold til juni og væksten set over tre måneder har været 1,1 pct.

- Vareeksporten fortsætter den positive udvikling, som har domineret siden april 2012, og er nu 3 pct. højere end niveau i efteråret 2011. Væksten over de seneste tre måneder er sammensat af en vækst til EU-landene på 1,2 pct. og til lande udenfor EU på 3,7 pct. opgjort eksklusive energivarer, skibe og fly, udtaler Cheføkonom i Udenrigsministeriet, Jacob Warburg på Udenrigsministeriets hjemmeside og fortsætter:

- I EU trækkes væksten hovedsageligt af en stigende eksport til Sverige og mindre fremgange til Italien, Polen og Finland. Eksporten til Storbritannien er faldet betydeligt, og der har været et mindre fald til Tyskland. Udenfor EU trækkes væksten især af USA, Norge og Kina. Til BRIK-landene samlet er vareeksporten steget 2,2 pct. set over se seneste tre måneder eksklusiv skibe, fly og energi.

- Eksporten udvikler sig nogenlunde som forventet i Eksportudsigten fra august med stigninger til EU27-området på tæt på 0 pct. og noget højere vækstrater udenfor EU, især til USA, Norge og Kina. Danmarks Statistiks revision af tallene viser samtidig, at faldet i eksporten i første kvartal 2012 var overvurderet, og i virkeligheden dækkede over en vækst på 0,4 pct. Hermed reduceres samtidig vækstraten for andet kvartal 2012, men samlet set indebærer de reviderede tal en lidt mere jævn og robust udvikling i eksporten end tidligere vurderet. Det kunne tyde på, at dansk eksport er lidt mere modstandsdygtig overfor det internationale konjunkturskifte end tidligere antaget, slutter Jacob Warburg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062