23948sdkhjf

Det sker: Energibesparelser i industrien

Teknologisk Institut sætter fokus på økonomi, teknologier og en række konkrete cases.
Det sker, når Teknologisk Institut afholder en temadag om dette vigtige emne den 2. november.

På temadagen får man konkrete eksempler på, hvor innovation, ny teknologi og viden gør en forskel i indsatsen for at gennemføre rentable energibesparelsesprojekter, som forhåbentlig kan inspirere til nye effektiviseringstiltag.

Man kan bl.a. høre Poul Erik Madsen, som er energiansvarlig i Arla Foods, fortælle om installation af den første hybridvarmepumpe i Danmark til genvinding af procesvarme til procesformål, og om én af verdens største Petfood-producenter (Mars Petcare), der fortæller om anvendelse af ny tørreteknologi, som kan spare det, der svarer til 1,5 af dansk industris energiforbrug.

Overblik og erfaring
Der har aldrig været større fokus på reduktion af CO2-udledningen end nu, hvilket afspejles i et voksende marked for rådgivning og nye teknologier.

- Teknologisk Institut befinder sig i den del af værdikæden, som udvikler ny teknologi i samarbejde med universiteter og virksomheder. Vi har derfor kontakt til en meget stor del af dansk erhvervsliv og indsigt i, hvilke forsknings- og udviklingsaktiviteter, der foregår lige nu. Og der foregår rigtig meget, hvilket temadagen vil kaste lys over, siger sektionsleder Ebbe Nørgaard fra Teknologisk Institut, som står for temadagen.

- Teknologisk Institut har netop gennemført en større undersøgelse af, hvilke typiske barrierer, der er for at gennemføre energibesparelsesprojekter i industrien lige nu. Ikke overraskende er det økonomi og for lange tilbagebetalingstider, der står øverst på listen, men ofte spiller andre faktorer også ind. Vores mål med temadagen er at dele erfaringer og inspirere til nye tiltag. Her adresserer vi bl.a. også nogle af ovenstående barrierer, slutter Ebbe Nørgaard.

Temadagen er inddelt i fire parallelle spor, hvor der vil være overordnet fokus på forskellige temaer. Der vil være mulighed for at skifte spor mellem de forskellige indlæg, og der vil blive afsat tid til spørgsmål efter hvert indlæg.

Få mere at vide om temadagen på www.teknologisk.dk/k27544
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096