23948sdkhjf

Godt for klimaet, skidt for statskassen

Solceller er meget mere populære, end hvad Klima-, energi- og bygningsministeriet havde forudset. Ministeren erkender nu, at en ændring af støtteordningen kan blive nødvendig.
Støtten til solcelleejerne kommer dels fra statskassen – og dermed skatteyderne – og dels fra de øvrige elforbrugere via den såkaldte PSO-afgift, som alle betaler over elregningen, og som finansierer et tilskud til elproduktion med vedvarende energi. Klima-, energi-, og bygningsminister, Martin Lidegaard, erkender nu, at man med hensyn til støtteordningen står over for to modstridende hensyn. Det skriver Information.

- Det ene er, at vi gerne vil gøre det muligt for hr. og fru Danmark at yde et personligt bidrag til den grønne omstilling ved selv at investere i udviklingen og få ejerskab til den ved at købe og installere solcelleanlæggene. Men vi har selvfølgelig også et hensyn over for samme hr. og fru Danmark i forhold til at gøre denne omstilling så omkostningseffektiv som mulig, for at det ikke skal blive for dyrt for Danmark som sådan. Og der nærmer vi os nok en grænse for den nuværende tilskudsordning, siger Martin Lidegaard til Information.

Tekniq installatørernes organisation skønner, at støtteordningen for solceller i 2012 vil betyde et provenutab på 135 mio. kroner. Og ministeren fortæller selv til Information, at en kilowatt-time vedvarende energi produceret med solceller koster staten to-tre gange så meget som en kilowatt-time produceret med vindmøller.

Martin Lidegaard vil dog ikke overfor Information på nuværende tidspunkt sige noget om, hvornår den eksisterende støtteordning for solceller bliver justeret.

- Det er ikke noget, der kommer i overmorgen, men det er heller ikke noget, jeg forventer, vil tage flere år. Vi vil selvfølgelig bestræbe os på, at en justering ikke smadrer markedet. Det har ingen interesse i, siger ministeren til Information.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.234