23948sdkhjf

Fyringer hos E.ON forud for salg

Energiselskabet E.ON nedlægger 14 stillinger forud for det forventede salg af fjernvarmeværkerne i Gørløse og Skævinge.
E.ON er blevet kritiseret for at have for høje varmepriser – og især fjernvarmeværkerne i Gørløse og Skævinge, der ligger i top ti over de dyreste fjernvarmeværker i Danmark, sender dyr varme ud til sine kunder. Energiselskabet tager nu konsekvensen af kritikken, der blandt andet peger på en dyr administration som årsagen til de høje varmeregninger. Det skriver HillerødPosten.

- Vi er blevet kritiseret for vores omkostningsniveau. Nu regner vi med snart at sælge værkerne i Skævinge og Gørløse, og så er det naturligt at tilpasse organisationen, siger direktør i E.ON Varme, Henrik Rasmussen, til HillerødPosten.

E.ON har derfor fyret syv medarbejdere, mens de resterende syv stillinger er fundet ved naturlig afgang.

Vil nedbringe priserne
Som nævnt er det især fjernvarmeværkerne i Gørløse og Skævinge, der sender dyr varme videre til forbrugerne. E.ON. regner med at sælge de to værker til Hillerød Forsyning med overtagelse senest 1. januar, hvis ellers de to parter kan enes om en pris. Men selvom selskabet har planer om at afhænde de to værker, erkender bestyrelsen i E.ON i en pressemeddelelse, at priserne er meget høje. Selskabet vil derfor forud for overdragelsen tage initiativer til at få de høje priser nedbragt.

- Vi skruer op for energirådgivning ude hos kunderne. Vi kigger på, om varmeanlægget ude hos kunderne er optimalt, og på hvor koldt returvandet er, når det har været ude ved kunderne. Her vil de kunder, der udnytter varmen bedst kunne få en gevinst, siger Henrik Rasmussen til HillerødPosten.

Han regner med, at belønningen til de husstande, der udnytter varmen bedst, vil blive på mellem 500 og 1.000 kroner om året i gennemsnit. Modsat kan de kunder, der ikke har et godt anlæg se frem til at skulle betale mere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078