23948sdkhjf

Svært for boligforeninger at købe solceller

Selvom der meget vel kan ligge et stort potentiale for solcelleanlæg i landets boligforeninger, kan det vise sig at blive meget svært at realisere potentialet. Alle skal nemlig være enige.
Siden nytår har omkring 20.000 danske husejere installeret et solcelleanlæg, men nu kan en ny solcelle-bølge blive en realitet – denne gang hos boligforeningerne. Det skriver Andelportal.dk.

Men selvom, der også for boligforeningerne kan være rigtig god økonomi i solcelleanlæg, er det ikke så lige til for danske boligforeninger og andelsboligforeninger at få solceller på taget. Det skriver P4 Trekanten.

- Det der er problemet, det er, at i henhold til Elforsyningsloven, der har man ret til frit at vælge el-leverandør. Og det vil så sige, at for det første, så skal alle i en boligblok være enige om, at man gør det. Og så kunne jeg se et problem, hvis der kommer en fraflytning fra en lejlighed, og den nye lejer ikke vil være med i ordningen med solceller på taget, siger formand for hovedbestyrelsen i AAB Vejle, Helge Andersen, til P4 Trekanten.

Hovedorganisationen Danmarks Almene Boliger, BL, har i foråret bedt både ministeren for by, bolig og landdistrikter samt klima-, energi og bygningsministeren om at kigge på reglerne for solceller i boligforeninger.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078