23948sdkhjf

Eksperter uenige om placering af atomaffald

Mens flere politikere nu peger på Risø som det bedste sted, at opbevare 5000 kubikmeter atomaffald, så er eksperterne uenige om, hvorvidt Risø er egnet som slutdepot for atomaffald.
Det skriver TV/Midt-Vest.

- Vi fik den opgave at finde de bedste steder til at placere depotet, og der var Risø ikke iblandt, for så havde vi valgt det, siger chefkonsulent i Geus, Peter Graversen, ifølge TV/Midt-Vest til Ingeniøren og tilføjer:

- Risø var blandt de 22 områder, der var udpeget, men de var ikke i nærheden af at være blandt de seks placeringer, som til sidst blev udvalgt.

Geus er De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland.

Nuklear-ekspert ved Dansk Dekommisionering, som har til ansvar at afvikle atomanlægget, Kurt Lauridsen, ser imidlertid anderledes på det. Han ser ikke noget problem i, at affaldet deponeres ved Risø.

- Det betyder ikke umiddelbart noget, andet end at transportvejen vil blive kortere til slutdepotet. Vi har jo tingene stående ude ved Risø, og hvis de kun skal køre 500 meter, så er det da kortere end at køre til Skive. Det er ikke noget voldsom kompliceret anlæg, vi har brug for til den type affald, vi har i Danmark, siger Kurt Lauridsen til P4 Midt&Vest.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062