23948sdkhjf

Xergi lander endnu en engelsk ordre

Xergi skal levere endnu et biogasanlæg til den engelske grøntsagsproducent Staples Vegetables. Det er den tredje store ordre, producenten afgiver til den danske biogasspecialist på bare tre år.
Staples Vegetables, en af Englands største grøntsagsproducenter med flere produktionsenheder rundt om i landet, har bestemt sig for at etablere endnu et stort biogasanlæg ved byen Sibsey nær Boston. Og til at etablere anlægget er valget endnu engang faldet på danske Xergi.

- De lever op til alle de kriterier, der er vigtige for os. For os at se repræsenterer deres anlæg en god investering. Derudover har Xergi naturligvis en stor fordel, fordi virksomheden allerede har leveret et anlæg, som vi er godt tilfredse med, siger Vernon Read, der sammen med sin bror George Reas ejer Staples Vegetables.

Ved Sibsey er det offentlige elnet ikke tilstrækkeligt udbygget til at kunne levere den nødvendige strøm til en øget produktion af grøntsager, herunder til specielt køling og opbevaring af kartofler. Derfor har Staples Vegetables bedt Xergi om at bygge et biogasanlæg, der kan producere de nødvendige mængder elektricitet og samtidig omdanne virksomhedens grøntsagsaffald til et gødningsprodukt af god kvalitet.

Fleksibilitet var afgørende
Det er især anlæggets fleksibilitet, der fik den engelske virksomhed til endnu engang at bestille biogasanlæg fra danske Xergi.

- Vi kan anvende forskellige typer biomasse. Vi kan pasteurisere, hvis det er nødvendigt. Desuden er indfødningssystemet godt, fordi det er delt i tre dele. Hvis der opstår problemer med den ene indfødning, så kan vi fortsætte indfødningen med de to andre, forklarer Vernon Read.

Hos Xergi er administrerende direktør Jørgen Ballermann særdeles godt tilfreds med ordren.

- Det er naturligvis en rigtig god reference for os at have en tilfreds kunde, der vender tilbage til os med sin tredje ordre inden for kort tid. Jeg synes også det viser, at selv om vi måske ikke giver de billigste tilbud på markedet, så er det måske alligevel den bedste investering, når man ser på omkostninger og indtjening på længere sigt, siger Jørgen Ballermann.

Det nye anlæg
Det nye biogasanlæg ved Sibsey bliver etableret med en 4.000 kubikmeter primær reaktortank samt en 4.000 kubikmeter sekundær reaktortank, hvor grøntsagsaffald og majsensilage vil blive afgasset. Desuden installeres to gasmotorer med en kapacitet på op til 2 MW el. Anlægget skal først og fremmest levere el til dækning af eget forbrug på stedet. Overskudsstrøm vil blive solgt til det offentlige net.

Staples Vegetables arbejder samtidig med planer om at etablere væksthuse, hvor overskudsvarme fra elproduktionen kan anvendes til opvarmning. Biogasanlægget erstatter en dieseldrevet generator, der nu bliver nødstrømsanlæg.

I foråret 2011 indviede Staples Vegetables det første biogasanlæg, der er placeret ved byen Wrangle, cirka 15 kilometer fra Sibsey. I februar 2012 afgav Staples Vegetables så ordre nr. 2 til Xergi. Ordren omfattede en udvidelse af anlægget ved Wrangle, hvor kapaciteten fordobles. Det udvidede anlæg ved Wrangle forventes at blive sat i drift i oktober i år.

Det nye biogasanlæg ved Sibsey forventes i drift i foråret/sommeren 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094