23948sdkhjf

EU rykker for dansk-tysk gasforbindelse

Energinet.dk erkender, at gasforbindelsen mellem Danmark og Tyskland er en stor flaskehals i udviklingen af det indre gasmarked, men siger at problemet ligger i Tyskland.
EU-Kommissionen mener, at udbygningen af de gasforbindelser, der skal realisere det europæiske gasmarked, går alt for langsomt, og peger blandt andet på Ellund-forbindelsen mellem Danmark og Tyskland som en af de store syndere. Det skriver Ingeniøren.

Hos Energinet.dk genkender de problemet, men peger på at problemet ligger syd for grænsen. For mens Energinet.dk på den danske side er i fuld gang med at udbygge forbindelsen, går det trægt på den tyske side, hvor interne problemer på det tyske marked og indenrigspolitiske hensyn spænder ben for Energinet.dk’s tyske modpart Gasunie.

Ifølge gasinfrastrukturchef i Energinet.dk, Søren Juel Hansen, har Energinet.dk presset på både i Tyskland og Bruxelle for at få en løsning, men det har ikke været så let.

- I Tyskland har der været store regulatoriske komplikationer og politisk været mere fokus på at sikre de interne forbindelser end de, der går ud til deres mange nabolande, siger Søren Juel Hansen til Ingeniøren.

I Tyskland har stigende efterspørgsel fra kraftværker i Kiel og Flensborg dog medført, at den tyske regulator og Gasnuie Deutchland i en ny netudviklingsplan vil investere i gasnettet, så man kan øge kapaciteten fra 310.000 kubikmeter i timen til 427.000. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093