23948sdkhjf

Èn ud af to elbiler kører rundt i København

Københavnerne har i langt højere grad taget elbilerne til sig end resten af landet. Mere end halvdelen af de elbiler, der er indregistreret i Danmark kører således rundt i Københavns Kommune.
Det viser nye tal fra skatteminister Thor Möger Pedersen ifølge Epn.dk.

I et svar til Folketinget fra ministeren fremgår det, at der i dag er indregistreret 1.224 elbiler i Danmark, hvoraf mere end halvdelen – nemlig 632 biler – er indregistreret i København og Københavns kommune. Til sammenligning er der i den jyske hovedstad, Aarhus, kun indregistreret 78 elbiler.

Mens der i det ganske danske land altså kun er indregistreret 1.224 elbiler er tallet for diesel- og benzindrevne personbiler og varevogne på hele 2.638.022. Så selvom der fra politisk side – blandt andet med fritagelse for registreringsafgift for elbiler – arbejdes hårdt for at få danskerne til at købe elbiler, er der stadig lang vej igen, skriver Epn.dk.

I indeværende år er der kun solgt knap 300 elbiler, dermed er der langt op til de 1.000 elbiler, skatteministeren tidligere har meldt ud, at regeringen forventer, der bliver solgt i 2012. Og endnu længere er der op til de mellem 2.500 og 5.000 elbiler, som branchen selv ved indgangen til 2012 spåede, der ville blive solgt i det nye år.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078