23948sdkhjf

Dong-selskab sælger ud af transmissionsaktiver

For den nette sum af 1.045.000 kroner har det delvist Dong-ejede selskab, Walney (UK) Offshore Windfarms Limited, solgt Walney 2 havmølleparkens transmissionsaktiver.
Det oplyser Dong Energy i en selskabsmeddelelse.

Walney (UK) Offshore Windfarms Limited har onsdag meddelt, at selskabet har gennemført salget af Walney 2 havmølleparkens transmissionsaktiver til Blue Transmission Walney 2 Limited, som er et licenstagerselskab stiftet af et konsortium bestående af Macquarie Capital Group Limited (Macquarie Capital) og Barclays Integrated Infrastructure Fund. Den samlede salgssum for transmissionsaktiverne ligger på omkring 110 mio. pund svarende til ca. 1.045 mio. danske kroner.

Selskaberne bag Walney (UK) Offshore Windfarms Limited er DONG Energy (50,1%), SSE (Scottish and Southern Energy) (25,1%) og OPW (24,8%), et selskab ejet i fællesskab af den hollandske pensionskasse PGGM og Ampère Equity Fund (forvaltes af Triodos Investment Management).

DONG Energy er den ledende part i opførelsen og driften af Walney Offshore Windfarms.
Transaktionen er gennemført, og aktiverne vil blive overdraget til Blue Transmission Walney 2 Limited i de kommende dage.

DONG Energy og Blue Transmission Walney 2 Limited har indgået en drifts- og vedligeholdelseskontrakt for transmissionsaktiverne.

Frasalget er et resultat af den britiske regerings beslutning om, at havmølleparker skal afhænde deres transmissionsaktiver til nye offshore transmissionsejere via en offentlig udbudsproces iværksat af Ofgem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109