23948sdkhjf

København og Beijing i bæredygtigt samarbejde

Mens københavnerne skal lære kineserne mere om bæredygtigt byggeri og energieffektive løsninger, skal kineserne omvendt give et bud på, hvordan man løser udfordringen med forurening fra busser.
Med en konkret samarbejdsaftale om bæredygtig byudvikling og byggeri åbner Københavns Kommune døre til kinesiske beslutningstagere. Målet er at give danske virksomheder del i den ordrestrøm, der følger med en kinesisk hovedstad i voldsom vækst.

- I de seneste år har Beijing været dybt engageret i at omlægge industrien og økonomien i en mere bæredygtig retning. København og Beijing har begge et stort potentiale for at samarbejde inden forbæredygtig byudvikling, og samarbejdsaftalen mellem vores to byer er en drivkraft til at styrke samarbejdet og kommunikationen, hvilket vil være til gavn for borgerne i begge byer, siger viceborgmester Chen Gang.

- Mens København og danske virksomheder er langt i udviklingen af løsninger, der gør bygninger mere energieffektive og byen mere bæredygtig, kan kinesiske virksomheders innovation for eksempel løse vores udfordring med forurening fra busser. Helt konkret skal kinesiske elbusser testkøres i København fra årsskiftet, siger Frank Jensen.

Overborgmesteren understreger, at samarbejdet også skal øge tiltrækningen af kinesiske virksomheder, talenter og turister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078