23948sdkhjf

Grønt efterår for Grøn Komité

Som en del af elbilprojektet test-en-elbil kunne ti medlemmer af Grøn Komité fredag for første gang trykke speederen i bund i de elbiler, de skal prøvekøre de næste tre måneder.
Det bliver et efterår i forårsfarver for de 10 medlemmer af Grøn Komité, der i fredags for første gang kunne sætte sig i førersædet i hver deres limegrønne elbil.

- At få Grøn Komité til at køre elbil de næste tre måneder er en enestående mulighed for at gøre bæredygtig transport til et tema i arbejdet i Grøn Komité og til at få fokus på Europas største elbilprojekt, test-en-elbil, der dagligt giver os værdifulde oplysninger om brugeradfærd og transportmønstre hos de meget forskellige typer testpiloter, siger Jesper Hjulmand, der er administrerende direktør i SEAS-NVE og formand for Grøn Komité.

Blandt Grøn Komités 10 interessante testpiloter finder man Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, og SF’s borgmester i Lejre, Mette Touborg, der nu begge får mulighed for at overbevise kollegerne fra de andre partier på hen holdsvis Christiansborg og rådhuset om, at uanset om man stemmer rødt eller blåt, kan man sagtens vælge grønt.

En god måde at skabe opmærksomhed
- At vi i Grøn Komité nu kan sætte os bag rattet i disse smarte elbiler, er helt i tråd med de succeskriterier vi arbejder med i komiteen, der i høj grad handler om, at vi skal være med til at højne borgernes viden om energibesparelser og miljøforbedringer. Elbilerne skaber synlighed om vores region som foregangsregion, og så handler det jo også om, at vi skal huske at fortælle den gode historie, hver gang den er der, siger Eva Levinsen, der er næstformand i Grøn Komité.

Grøn Komité hører under Region Sjælland og arbejder blandt andet for at skabe opmærksomhed omkring miljørigtige initiativer og aktiviteter i regionen. Også hos elbiloperatøren CLEVER, som SEAS-NVE er medejer af, har man øje for perspektiverne i at få Grøn Komité ud at køre elbil.

- Vi er i CLEVER glade for, at medlemmerne af Grøn Komité kører med i projektet – dels bidrager de med konkret viden og data til projektet, og samtidig er de med til at udbrede kendskabet til elbilen og vise den som et attraktivt alternativ til den konventionelle bil i regionen. Elbiler gør en forskel for fremtidens miljø, både globalt og lokalt – det kan de være med til at vise, siger adm. direktør for CLEVER, Lars Bording.

Medlemmerne af Grøn Komité spænder vidt og inkluderer flere politikere, repræsentanter fra erhvervslivet, naturorganisationer, videninstitutioner, forsyningsselskaber og medierne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125