23948sdkhjf

Partner vil gøre messen grønnere

Miljøvenlig transport, økologisk mad og energibesparende belysning er noget af det, der fik Københavns Kommune til at takke ja til tilbuddet om partnerskab på Building Green.
- Vi blev som nogen af de første kontaktet af IBC-Euroforum, fordi vi har nogle meget ambitiøse klimaplaner. Vi var selvfølgelig beærede, men ville også gerne være med til at sætte vores præg på messen, derfor valgte vi at takke ja til at blive partner, fortæller klimakoordinator i Københavns kommune, Thomas A. Christensen.

Og det er faktisk lykkedes kommunen at få flere grønne tiltag integreret på messen.

- Vi har blandt andet presset på for at få mere økologisk mad i kantinen i Forum under messen. Sidste år var der bare en lille ø med økologiske mad, mens standardvarerne ikke var økologiske. I år regner jeg med at økologien bliver mere tydelig, fortæller klimakoordinatoren og forsætter:

- Og så har vi opfordret til mere affaldssortering. Der er jo en del materialespild på sådan en messe, og der har vi lagt vægt på, at så meget som muligt skal genanvendes.

Også belysningen i Forum har folkene fra Københavns Kommune forsøgt at gøre grønnere.

- Vi har forsøgt at få Forum til at overveje LED belysning eller andre mere miljøvenlige løsninger, fortæller Thomas A. Christensen.

Og det er ikke kun på selve messen, messepartneren har forsøgt at sætte et grønnere præg. Også transporten til og fra messen har de forsøgt at gøre mere miljøvenlig.

- Vi har lagt vægt på, at gæsterne skal opfordres til at bruge miljøvenlig transport med for eksempel cykel eller metro, fortæller Thomas A. Christensen.

Fantastisk platform for dialog
Men den grønne indflydelse er langt fra den eneste årsag til Københavns Kommunes engagement i den unge messe.

- Overordnet er det jo et godt forum, hvor vi kan se, hvad det er for en udvikling, der sker i byggesektoren og hvilke tekniske løsninger, der er på vej, forklarer Martha Katrine Sørensen, der er klima- og energikoordinator i Københavns Kommune. Og hun tilføjer:

- Vi har jo vores klimaplan med ambitiøse mål for byggeriet i København, og vi støtter meget op om at gøre bygningerne mere bæredygtige. Building Green kan være med til at bakke op om at gøre byggerierne mere grønne.

Københavns Kommune vil deltage på årets Building Green Messe både med et oplæg under førstedagens konference, et seminar om lavenergibyggeri og med en stand i selve messehallen. Og klima- og energikoordinatoren ser disse platforme som en god måde at få fat i en mere specifik målgruppe.

- Vi er selvfølgelig allerede i kontakt med en del inden for byggeriet, men på messen er bygningsbranchen samlet, så her kan vi på kun et par dage komme i kontakt med rigtig mange. Det er jo dem, der designer løsningerne, så det giver god mening at have ekstra fokus på denne gruppe, fortæller Martha Katrine Sørensen. Hun håber, at kommunens folk på messen kan være med til at inspirere branchens folk til at prøve at gå nye veje.

- Det er troen på, at når man sætter mennesker sammen fra starten, så kommer der noget nyt ud af det, end der elles ville være kommet, siger klima- og energikoordinatoren.

På standen vil folk fra Københavns Kommune sammen med folk fra private virksomheder blandt andet holde syv små oplæg, hvor de vil fortælle om alt fra klimatilpasningsløsninger over isolering og klimaplan til energieffektivt nybyggeri.

Et godt afsæt
Ligesom sidste år regner Københavns Kommune med, at deltagelsen på messen vil give et godt afsæt til et videre arbejde med bæredygtige byggerier i kommunen.

- Sidste år kom vi hjem med 35 konkrete kontakter, som vores fagfolk skulle følge op på efterfølgende, fortæller klimakoordinator Thomas A. Christensen og tilføjer, at han håber deltagelsen på dette års messe vil skabe endnu flere kontakter.

Læs mere om Københavns klimaarbejde på www.kk.dk/klima.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109