23948sdkhjf

Kinesisk energidelegation besøgte Danmark

En kinesisk delegation ledet af vice-minister Liu Qi fra den kinesiske National Energy Administration (NEA) besøgte Danmark den 8-10. oktober.
Besøget er en del af Energistyrelsens samarbejde med China National Renewable Energy Centre (CNREC), som blev lanceret i februar 2012. CNREC og Energistyrelsen samarbejder omkring promovering af vedvarende energi og klimavenlig transition i de to lande. Det skriver Energistyrelsen på sin hjemmeside.

Delegationen bestod af politikere og forskere fra NEA og CNREC, såvel som højtstående repræsentanter fra kinesiske virksomheder, som arbejder med vedvarende energi.

Programmet introducerede delegationen for en række danske løsninger og teknologier inden for smart og bæredygtig energiproduktion og –forbrug - spændende fra bæredygtig byplanlægning i Nordhavnen til systemerfaringer fra den vedvarende energi-ø Samsø. Der var besøg på havvindmølleparken ved Middelgrunden.

Delegationen havde også fokus på udviklingen af morgendagens energiløsninger. Tirsdag besøgte delegationen et storskala solvarmeanlæg i Hillerød, og derefter Dong Energys 2. Generations bioethanolanlæg Inbicon og forgasningsanlægget Pyroneer i Kalundborg. Onsdag besøgte de kinesiske virksomheder Haldor Topsøe, med fokus på forgasning og Energinet.dk, med fokus på planlægning af transmissionsnet og integrering af vedvarende energi.

Besøgets overliggende tema var dansk viden og erfaring omkring bæredygtige energisystemer og styrkede bånd mellem kinesiske og danske institutioner og virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094