23948sdkhjf

Så skete det ingen troede ville ske: Svendborg Fjernvarme har købt Svendborg Kraftvarme

Efter et helt utroligt langt indløb, hvor bølgerne er gået højt og det har svinget mellem et salg og ikke-et-salg af Svendborg Kraftvarme til Svendborg Fjernvarme, er det nu sikkert og vist.

Torsdag eftermiddag underskrev Svendborg Kommune og Svendborg Fjernvarme en aftale. Det gør dermed Svendborg Fjernvarme ejer af kraftvarmeværket på Bodøvej i Svendborg. 

Det skriver Fyens.dk

Den endelige købspris blev 12 millioner kroner. For de penge får Svendborg Fjernvarme et lidt aldrende men funktionsdygtigt værk, der skal tjene flere formål hos fjernvarmeselskabet.

For det første skal værket sikre stabil produktion, der kan være med til at holde varmepriserne i ro.

- Og for det andet får vi nu mulighed for at kunne projektere udvidelse (af fjernvarmenettet, red.) allerede nu, hvor vi har et grundlag at arbejde med. Havde vi ikke det, skulle vi ud og skaffe ny varmeforsyning, før det ville give mening at snakke udvidelser, siger Niels Haastrup, formand for Svendborg Fjernvarme.

Han påpeger, at det som udgangspunkt er meningen at holde værket kørende frem til 2026, men at det kan ændre sig, hvis det bliver muligt at holde det kørende i længere tid uden at skulle investere alt for mange penge i det.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094