23948sdkhjf

Dong Energy vinder nyt havmølle-projekt

First Flight Wind-konsortiet, som Dong Energy ejer halvdelen af, er blevet tildelt retten til at opføre en ny havmøllepark i Det Irske Hav.
The Crown Estate og det britiske virksomheds-, handels- og investeringsministerium udpegede First Flight Wind-konsortiet som vinder ved et arrangement i Waterfront Hall i Belfast. De øvrige konsortiepartnere er B9 og RES, som tilsammen har en 50 procent andel. Projektet har en potentiel samlet kapacitet på op mod 600 MW.

- Dette er glimrende nyt for både First Flight Wind og Dong Energy. Hver partner i konsortiet bidrager med specialkompetencer til projektet, og det faktum, at vi har vundet licitationen, er vidnesbyrd om vores fortrinlige samarbejde. Dong Energy er førende på verdensplan inden for offshore vindkraft, og vi har allerede en række projekter under opførelse i Nordeuropa. Vi har opbygget betydelig ekspertise inden for planlægning, opførelse og drift af vindmølleparker, som vi vil bidrage med på First Flight Wind-projektet, siger Benj Sykes, landechef for Dong Energy Wind UK og formand for konsortiet.

Lejeaftale med Balfast havn
Offshore vindkraft er afgørende for, at Nordirland kan nå sit mål, som fastsat af Northern Ireland Executive, om 40 procent el fra vedvarende kilder inden 2020 og en endnu større andel derefter. Benj Sykes fortsætter:

- Dette er Dong Energy’s første vindmøllepark i Nordirland, men vi har allerede underskrevet en lejeaftale om brug af Belfast Havn til opførelsen af offshore vindkraft. Dette har muliggjort en ombygning af havnen, så den er skræddersyet til at håndtere de enorme fartøjer og komponenter, der anvendes til opførelsen af havmølleparker. Ombygningen er næsten afsluttet, og vi overtager lejeaftalen i begyndelse af 2013, hvorefter vi vil anvende den til opførelsen af havmølleparken West of Duddon Sands.

Havmølleparken, der ligger mellem 8 og 20 kilometer fra kysten, kan få en samlet kapacitet på op til 600 MW. Hvis partnerne træffer endelig investeringsbeslutning om opførelse af parken, kan konstruktionen starte fra 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125