23948sdkhjf

Siemens Gamesa investerer milliarder i ny amerikansk fabrik

Den tyske vindmølleproducent vil bygge en helt ny fabrik til produktion af offshore-naceller i delstaten New York på den amerikanske østkyst.

Fabrikken skal bygges ved Port of Coeymans og vil få cirka 420 ansatte. I alt planlægger Siemens Gamesa at investere 500 millioner dollars – svarende til 3,5 milliarder kroner.

Derudover forventer Siemens Gamesa også finde en række lokale underleverandører til for eksempel produktion af stålkomponenter, lejer og kompositkomponenter. Det kan ifølge vindmølleproducenten potentielt betyde en fordobling af antallet af job skabt som følge af fabrikken.

Delstaten New York er i gang med sin såkaldte tredje udbudsrunde af offshore vindkraft. Her udbydes minimum 2 GW og helt op til 4,7 GW kapacitet. Målet er at nå 9 GW inden 2030.

- Annonceringen af ​​denne foreslåede facilitet i New York er et stort skridt fremad i vores ønske om at lede det enorme amerikanske havvindmarked. Vi er begejstrede for den mulighed, staten New York giver for at videreudvikle vores produktionsfodaftryk. Vi har en solid historie med at leve op til vores forpligtelser over hele kloden, herunder etablering af offshore vind-fokuserede anlæg i Danmark, Frankrig, Tyskland, Taiwan og Storbritannien. De talrige økonomiske, beskæftigelsesmæssige og miljømæssige fordele, som havvind giver, forstærkes af solide politikker og rammeaftaler, som er afgørende for økonomisk succes, siger Marc Becker, CEO for Siemens Gamesas offshore-forretning.

Fabrikken skal levere dele til alle Siemens Gamesas havmølleparker langs den amerikanske østkyst.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.61