23948sdkhjf

Ny varmeaftale i Sønderjylland nedlægger nystiftet selskab

Et nyt samarbejde mellem Sønderborg Varme og det lille nystiftede varmeselskab i Ullerup og Avnbøl (AUV) resulterer nu i, at AUV kan nedlægges og kommende fjernvarmekunder i de to landsbyer bliver andelshavere i Sønderborg Varme. 

Kort før årsskiftet indgik de to selskaber en hensigtserklæring om, at Sønderborg Varme skulle være varmeleverandør, når fjernvarmenettet var etableret i landsbyerne. Hensigtserklæringen indeholdt endvidere en erklæring om, at selskaberne ville afsøge mulighederne for et yderligere samarbejde og en mulig sammenlægning af de to selskaber. 

Her mindre end to måneder efter er sammenlægningen en realitet, oplyser Sønderborg Varme i en pressemeddelelse. 

 - Det er en utrolig positiv udvikling for os, der bor i Ullerup og Avnbøl. Vi havde ikke turdet håbe på, at det kunne gå så hurtigt, siger Anders Bondo Christensen, der er formand for bestyrelsen i AUV. 

Afgørende for samarbejde

Anders Bondo Christensen fortæller at det er et tillidsfuldt samarbejde, hvor muligheder og udfordringer er blevet drøftet på fornuftig vis, der er årsag til at parterne har fundet hinanden så hurtigt. 

Hos Sønderborg Varme har det især været det store forarbejde, der allerede var gjort i landsbyerne der gjorde udslaget. 

- Avnbøl Ullerup Varme havde i samarbejde med firmaet & Green Project sikret meget stor opbakning til en fjernvarmeløsning og er langt med projektforslag mm. Det har været afgørende, at vi kan bygge videre på det arbejde, siger Erik Wolff, der er direktør i Sønderborg Varme. 

Det store engagement i landsbyerne skal fastholdes og derfor drøfter AUV og Sønderborg Varme nu, hvordan der kan etableres en form for borgergruppe, der kan sikre, at beboerne bliver informeret og taget med på råd i den kommende etableringsfase.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078