23948sdkhjf

Energinet forbereder sig på fremtiden

Et velfungerende smart grid, hurtigt regulerbare værker, der kører på gas, og muligheden for at gøre små og store elkunder i industrien afbrydelige er blandt idéerne til at sikre elsystemet efter 2020.
Energinet.dk har taget fat på drøftelserne om udformningen af elsystemet efter 2020, hvorefter det ifølge Energinet.dk vil være nødvendigt med ændringer:

- Vi har taget hul på at analysere løsninger til tiden efter 2020. På længere sigt tror vi på, at kraftværker, et grønt gassystem og fjernvarmesystemet skal lagre vindmøllestrømmen, og at det fleksible elforbrug kan klare resten. De to gaslagre, vi har i Danmark, kan lagre, hvad der svarer til en tredjedel af elforbruget i landet, siger direktør for eldivisionen i Energinet.dk Torben Glar til Ing.dk.

For at komme omkring muligheder og problemstillinger forbundet med fremtidens elsystem har derværet afholdt et møde med de relevante parter.

Flere elementer i spil
- Grundlæggende er vi jo ved at lægge om til et helt nyt VE-baseret elsystem i Danmark, så derfor kan vi ikke kun gøre, som vi plejer. Vi skal have forbruget til at rette ind efter produktionen (smart grid), og derfor er muligheden for at gøre både små og store elkunder i industrien afbrydelige én af de ting, vi vil kigge nærmere på, forklarer Torben Glar til Ing.dk om .

Forsyningen efter 2020 kan ifølge direktøren meget vel være baseret på hurtigt regulerbare værker, der kører på gas.

- I Danmark vil udviklingen i kraftværkskapaciteten afhænge af, hvor mange danske kraftværker der vil blive bygget om til biomasse. Det forventer vi at få afklaret inden for et halvt til et helt år; og så skal der i øvrigt ikke herske tvivl om, at vi gerne fortsat vil have at mange store kraftværker i drift - af hensyn til elsystemet, siger divisionsdirektøren.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109