23948sdkhjf

Topsoe-teknologi skal hjælpe oliegigant i jagten på lavere CO2-udledning

Oliegiganten Exxonmobil har indgået en aftale med danske Topsoe om levering af brint-teknologi til et planlagt brintproduktionsanlæg i byen Baytown i Texas.

Anlægget forventes at kunne producere 1 milliard kubikfod – svarende til godt 28 millioner kubikmeter – brint per dag til Exxonmobils olefin-fabrik i Baytown og til andre fabrikker i Houston-området.

I dag bruger Exxonmobile naturgas som direkte energikilde, men ved at erstatte det med brint kan man reducere CO2-udledningen med op til 30 procent.

- Vi er meget glade for at kunne støtte Exxonmobil med vores unikke teknologi. Når det er afsluttet, vil dette ambitiøse projekt resultere i brint, der kan bruges til kulstoffattige brændstoffer og kemikalier for at hjælpe med at nå globale netto nul-mål. Vi er ivrige efter at begynde at arbejde med Exxonmobil og gøre det muligt at opfange massive mængder CO2 fra brintproduktionen, siger Elena Scaltritti, chief commercial officer hos Topsoe.

Anlægget omdanner naturgas til brint og CO2. Mere end 99 procent af CO2’en kan imidlertid indfanges i processen og lagres i undergrunden.

Anlægget skal efter planen startes op i 2027-2028.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11