23948sdkhjf

Ny teknologi sikrer solcellehuse ved brand

En ny løsning, der gør det muligt at afbryde al strømmen til en bolig via et el-skab ved vejen, skulle gøre det sikkert at foretage slukningsarbejde på brændende solcellehuse.
Tusindvis af danske boliger har fået monteret solcelleanlæg. Det bekymrer landets beredskabschefer, der frygter, at brandmænd kan få stød i forbindelse med slukningsarbejdet af et brændende hus med solceller.

Jævnspændingen fra panelerne skulle indebære en risiko for at give stød, og dermed være til fare for brandfolk, når der er vand involveret.

I Danmark har Beredskabsstyrelsen oprettet en arbejdsgruppe med eksperter, der skal fastlægge nye regler for slukningsarbejde på solcellehuse. Men den danske opfinder Michael Svoldgaard i Vodskov er angiveligt kommet dem i forkøbet.

Afbryder al strøm på afstand
Michael Svoldgaards løsning gør det muligt for brandfolk at afbryde strømmen hurtigt og effektivt uden at skulle ind på matriklen.

- Kort fortalt går løsningen ud på at benytte en sikker trådløs teknologi til at afbryde for al strømmen til matriklen via et el-skab ved vejen - også strømmen fra solcellerne, fortæller Michael Svoldgaard.

Han har fået godkendt og sikret sine rettigheder til opfindelsen hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Men med det potentiale, produktet lader til at have, efterlyser han eventuelle producenter og samarbejdspartnere til at løfte det videre arbejde.

Elinstallatør siger god for idéen
Elinstallatør René Møller, som er indehaver af RSJ El-Teknik i Sæby og beskæftiger fem mand, blåstempler Michael Svoldgaards løsning.

- Med denne løsning har vi mulighed for at afbryde hele anlægget og særligt den farlige jævnspænding fra panelerne helt uden risiko, siger han.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093