23948sdkhjf

Grønne omstillingshjerner samles i Aalborg

For anden gang samles nogle af Danmarks eksperter inden for grøn omstilling i Aalborg, hvor Net Zero pathways-programmet på over 25 talere giver indblik i løsninger, forretnings- og samarbejdsmuligheder på tværs af brancher.

Konferencen finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center 30. marts.

Der er gensyn med Sebastian Mernild, professor i blandt andet klimaforandringer og leder af SDU Climate Cluster (SDU tværfaglige klimacenter) og er én af nøgletalerne i den indledende paneldebat "Hvad er status nu i forhold til at nå det ambitiøse mål for CO2-udledningen i 2030?"

- Det handler om, at vi skal omstille samfundet til en reduceret CO2-udledning til atmosfæren samtidig med, at vi skal have en ambitiøs plan for at nå netto nul. Jo før, jo bedre. Vi har over tid set et klimasystem i hastig forandring - et mere ekstremt klima. Vi kender konsekvenserne, og ved hvad der venter os, hvis vi ikke får reduceret nok over de næste årtier. Lad os møde i Aalborg så vi kan få diskuteret, debatteret og finde løsninger på, hvordan vi arbejder henimod netto nul, siger Sebastian Mernild.

En anden paneldeltager er Michael Zöllner, CFO for SME'ere i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der skal bidrage til at gøre Danmark rigere og verden grønnere ved at give danske virksomheder én fælles indgang til risikovillig, statslig finansiering. 

Michael Zöllner var forinden direktør i Danmarks Grønne Investeringsfond, der har vist, at grøn omstilling er god forretning. Han og Anne-Louise Thon-Jensen, pionér inden for bæredygtighed og ansvarlige investeringer samt Jakob Bøss, Executive VP samt blandt andet Head of Group Sustainability i Danske Bank runder konferencedagen af i den afsluttende paneldebat: Hvordan finansierer vi den grønne omstilling?

I løbet af dagen bydes der på breakout sessions med fokus på for eksempel vandforbruget i PtX-processer - er der vand nok til dig og Power-to-X i fremtiden? Energicertificeret software, Energibesparelser og cybersikkerhed ved databaseret energistyring og drift af bygninger, Fremtidens digitalisering og sikkerhed inden for vandforsyning, Fra jord til CO2 fri energi og fødevarer samt effektivisering af byggeprocessen og forlængelse af bygningers levetid.

Se hele programmet her.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078