23948sdkhjf

Forsyning Helsingør og stor sol-aktør skal levere strøm til halvdelen af Helsingør Kommune

Forsyning Helsingør og den danske virksomhed European Energy er gået sammen i et partnerskab om at etablere og drive en kommende solcellepark med en kapacitet på ca. 50 MW ved Skibstrup i Nordsjælland. 

Solcelleparken, som kommer til at være på ca. 60 hektar land, forventes at kunne levere grøn strøm svarende til ca. halvdelen af husholdningernes elforbrug i Helsingør Kommune. 

Etableringen af solcelleparken er et nøgleprojekt i Forsyning Helsingørs strategi, hvor selskabet fremover skal spille en endnu mere aktiv rolle i den lokale grønne omstilling. 

- Solcelleparken er et stort grønt skridt for Forsyning Helsingør. Etableringen af partnerskabet sikrer samme grønne omstilling i form af vedvarende energi – men for den halve investering i Forsyning Helsingør, siger Jens Bertram, bestyrelsesformand i Forsyning Helsingør i en pressemeddelelse.

Solcelleparken vil gavne den grønne omstilling og medvirke til at nedbringe CO2-udledningen. Dermed vil solcelleparken levere et væsentligt bidrag til opfyldelsen af Helsingør Kommunes klimamål om at reducere den enkelte borgers årlige CO2-udledning til mindre end 1,7 tons i 2030 og at være CO2-neutral i 2045.

Partnerskab

Partnerskabet og medejerskabet bliver en realitet efter ønske fra Forsyning Helsingør og med det fælles formål, at solcelleparken etableres efter tekniske, miljømæssige og sociale standarder.

Partnerskabet har mange fordele for projektet.

- Med European Energy har vi fundet en dansk partner, der både har stor erfaring, viden og mange kompetencer i forhold til etablering og drift af solcelleparker både herhjemme og i udlandet – og som samtidig har en betydelig kapitalstyrke. Vores nye partnerskab vil derfor forbedre mulighederne for et succesfuldt og klimapositivt projekt, forklarer Jens Bertram.

Også hos European Energy er man glade for det nye partnerskab:

- Som udvikler af vedvarende energi, er det enormt vigtigt, at vores projekter også er så lokalt forankret som muligt. Derfor er vi rigtig glade for, at vi har fundet et samarbejde med Forsyning Helsingør omkring etablering af en solpark ved Skibstrup i Helsingør kommune, siger adm. direktør Knud Erik Andersen i European Energy.

Ejerskab og økonomiske risiko deles ligeligt i et partnerskab mellem Forsyning Helsingør og European Energy i solcelleparkens levetid. Den samme gør den samlede investering i solcelleparken, der forventes at blive på et trecifret millionbeløb.

Om anlægget

Byrådet i Helsingør Kommune godkendte medio 2020 Forsyning Helsingørs anmodning om etablering af et plangrundlag for solcelleparken. 

Lokalplanen og kommuneplantillæg samt VVM blev vedtaget i efteråret 2022. 

Solcelleparken forventes at kunne idriftssættes i løbet af 2024.

Kilde: Forsyning Helsingør

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141