23948sdkhjf

Straksforbud mod solceller i Marstal

Ballade omkring et solcelleanlæg på et byhus i Marstal har fået Ærø Kommune til at udstede et straksforbud mod opsætning af nye solcelleanlæg i Marstal.
De miljøvenlige solcelleanlæg pibler frem alle vegne, men der er stor forskel på, hvordan de enkelte kommuner fortolker reglerne på området. I Marstal på Ærø har opsætningen af solcelleanlæg på et byhus skabt så meget ballede blandt andet imellem naboer, at kommunen nu har valgt at udstede et straksforbud mod opsætning af solceller. Det skriver TV2 Fyn.

Marie Kreuter, der har opsat solcellerne på sit hus, har ellers forud for installering sikret sig, at det var i orden med kommunen.

- Jeg kontaktede teknisk forvaltning adskillige gange, og viste dem tegninger og planer. Til sidst sagde forvaltningen, at jeg jo bare kunne sætte anlægget op, fortæller Marie Kreuter til TV2 Fyn.

Men det medførte imidlertid blandt andet klager fra genboer over genskær fra anlægget.

- De miljømæssige perspektiver er beundringsværdige, men når der ligger et hus i en bykerne, der er en del af fælles kulturarv, skal man passe på hvad man gør, lyder det fra Christina Kjerulff, der er formand for Bybevaringsforeningen Snorren i Marstal, til TV2 Fyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078