23948sdkhjf

Dansk strøm i verdensklasse

Nye tal fra Dansk Energi viser, at de danske elselskaber også i 2011 leverede strøm i verdensklasse til danskerne.
De danske elkunder havde således strøm i stikkontakten 99,996 procent af tiden i 2011. Dansk Energi, glæder sig over nyheden – især set i lyset af, at den danske elpris uden skatter og afgifter samtidig er lavere end i nabolande som Tyskland og Sverige. Det skriver Dansk Energi i en pressemeddelelse.

Det samlede overblik over elselskabernes leveringssikkerhed i 2011 er opmuntrende. Den gennemsnitlige elkunde set over hele Danmark har således kun oplevet en strømafbrydelse på 22,8 minutter sidste år.

- Det er vigtigt for elselskaberne, at der er strøm i stikkontakten, når kunderne tænder for lyset. Det er nu engang el, der er selskabernes primære produkt. De færreste kunder tænker over den høje leveringskvalitet, fordi strømmen næsten altid er der. Det er selvfølgelig noget vores branche er stolte over, og som der fortsat arbejdes målrettet på at gøre endnu bedre, siger Torben Møller Pedersen afdelingschef i Dansk Energi.

Der findes i dag endnu ikke sammenlignelige tal for gennemsnitlig afbrudsvarighed fra andre lande for 2011. Men i 2010 var den danske, gennemsnitlige afbrudsvarighed lavere end både Tyskland, Holland, Storbritannien og Sverige. I den forbindelse bider Torben Møller Pedersen især mærke i, at den danske elpris – trods den høje kvalitet – er fuldt konkurrencedygtig med de selvsamme lande, når der ses bort fra de massive skatter og afgifter.

- Kvalitet betyder rigtig meget for kunderne og her er vi i Danmark rigtig, rigtig godt med. Men det skal selvfølgelig ses i forhold til prisen. Og fjerner man skatter og afgifter fra de danske husstandes elpriser, så var vi i 2011 fuldt konkurrencedygtige med landene omkring os, siger Torben Møller Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109