23948sdkhjf

Energistyrelsen svarer på ønske om fremrykning af energiøer og havvind

Energistyrelsen svarer på Klimarådets anbefalinger om at fremrykke og udvide energiøerne, og peger på, at ydre barrierer besværliggør ønsket om mere og hurtigere grøn strøm inden 2030

Regeringen bør fremrykke udbuddet af havvindmølleparkerne til den kommende Energiø Bornholm - Og så skal den planlagte produktion af grøn strøm fra havvind på Energiø Nordsøen øges fra 3 til 4 gigawatt (GW). 

Sådan lyder nogle af Klimarådets anbefalinger til regeringen omkring grøn strøm i rådets Statusrapport 2022, som blev offentliggjort onsdag med en klar anbefaling til regeringen om at skrue kraftigt op for både tempo og omfang af udbygningen af vedvarende energi i Danmark frem mod 2030.

Det kan - mener Klimarådet - bedst ske ved at bygge mere landbaseret sol- og vindenergi - som kan opsættes relativt hurtigt - og ved at fremrykke statens egne planlagte havvindprojekter.

Energistyrelsen: Vi er på sagen

EnergyIslandNews har bedt Energistyrelsen om en reaktion på Klimarådets anbefalinger, og kontorchef Jonas Axelgaard svarer i en skriftlig kommentar: 

- Energistyrelsen efterser løbende vores processer for initiativer, der kan understøtte en hurtigere udbygning med havvind. Energistyrelsen indgår herunder i løbende dialog med branchen og efterspørger konkrete forslag til, hvordan processer kan forkortes.

Som nævnt vil Klimarådet også have tempoet for udrulningen af statens havvind-projekter op. 

- For eksempel er det hensigtsmæssigt at forsøge at fremrykke etableringen af havvindmølleparkerne aftalt i forbindelse med finansloven for 2022 samt energiøen ved Bornholm, skriver Klimarådet i statusrapporten. 

Men vejen til mere grøn strøm fra havvind, anviser Klimarådet heller ikke. 

- Energistyrelsen imødeser også eventuelle konkrete forslag fra Klimarådet om, hvordan nogle parker kan fremrykkes. Samtidig noterer Energistyrelsen sig dog også fra branchen, at der er stort pres på leverandørkæder både i havvindmølle industrien og i forhold til kabler og stationer til landanlæg, og Energistyrelsen er derfor ikke på nuværende tidspunkt bekendt med tiltag, der kan fremskynde tidsplanerne yderligere, skriver Jonas Axelgaard, kontorchef i Energistyrelsen.

EnergyIslandNews arbejder på, at få Klimarådet på banen med konkrete bud på, hvordan materiale- og mandskabsmanglen kan løses - og hvordan udbygningen af vedvarende energi kan ske samtidig med, at en ikke i min baghave-mentalitet også er en barriere for hurtig opførelse af vindmøller på land og nær kysterne. 

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109