23948sdkhjf

Mærsk klar til at tage del i irakisk olieeventyr

IEA forventer, at halvdelen af fremtidens vækst indenfor olieproduktion fremover vil komme fra Irak. Maersk Oil er klar til at investere.
Ifølge cheføkonom hos det Internationale Energy Agentur, IEA, Fatih Birol, vil den irakiske økonomi om 20 år blive på en størrelse, der svarer til Saudi-Arabien i dag. Årsagen er olie. Kæmpe olieforekomster i landets undergrund kan nemlig blive et nyt olieeventyr. Og det eventyr vil Maersk Oil være den del af. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen gør Maersk Oil sig nu efter to års intensiv forberedelse klar til at rykke frem i det krigshærgede land, hvor selskabet satser på de kurdiske provinser i det nordlige Irak. Og olieselskabet har store forventninger til satsningen i Irak.

- Vi ser meget positivt på Irak, og vi ser det som et område, vi går ind i for at være i de næste 20-30 år, siger efterforskningschef i Maersk Oil, Esbern Hoch, til Børsen.

Han kan ikke oplyse et nøjagtigt tal for, hvor meget selskabet forventer at investere i efterforskning af olie i det mellemøstlige land. Men han siger til Børsen, at Maersk Oil regner med at opbygge en position, der er til stede i adskillige licenser.

Ifølge Fatih Birol og IEA vil halvdelen af fremtidens vækst indenfor oliproduktion fremover komme fra Irak, der er derfor gode penge at tjene, for de selskaber, der går ind i Irak.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078