23948sdkhjf

Afbrændingen af træpiller tager til i Europa

På bare tre år er mængden af træpiller, der bliver brændt af i Europa, næsten fordoblet. Og brugen af træpiller vil stige yderligere frem mod 2020.
Brugen af træpiller i de europæiske kraftværker bliver stadig mere udbredt. Den internationale ingeniør- og konsulentvirksomhed Pöyry anslår således, at forbruget alene fra 2012 til 2015 vil fordobles. Det skriver Ingeniøren.

Samtidig anslår en ny prognose ifølge mediet, at alene Danmark, Storbritannien og Belgien i 2020 vil fyre 35 millioner ton træpiller af. Og det er især Storbritannien, der importerer mange millioner ton træpiller. For Storbritannien er der således tale om tæt ved en femdobling i forbruget af træpiller i perioden 2012 til 2015.

Læs også: Nu må danskerne hente træpiller i USA

Selvom blandt andet Fredericia Havn herhjemme har meldt ud, at man forventer, at flere skibe lastet med træpiller vil anløbe havnen i 2014 end tidligere, så er omfanget af væksten i brugen af træpiller dog mere usikkert i Danmark.

Det skyldes, at energibranchen afventer regeringens beslutning om en forsyningssikkerhedsafgift, før den går videre med at ombygge kraftværkerne til at fyre med træpiller. Det skriver Ingeniøren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094