23948sdkhjf

Forskere finder særlig gastype ved Grønland

Forskere fra Geus har fundet markante tegn på gashydrat også kaldet ’fire ice’ i havbunden ud for det vestlige Grønland. Der kan være tale om en gigantisk energiressource, hvis det kan indvindes.
Det skriver Ingeniøren.

Der er tale om såkaldt gashydrat, som har struktur af is og kan brænde. Derfor betegnes det også som ’fire ice’. Forskere for De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (Geus) har fundet markante tegn på gasarten i Diskobugten ud for det vestlige Grønland, og meget tyder på at havbunden her gemmer på en potentiel enorm energikilde.

- Det er utrolig spændende. Vi har nu kraftige indikationer på, at der er gashydrat langs de grønlandske kyster, siger marinegeolog ved Geus, Naja Mikkelsen, til Ingeniøren.

En egentlig udvinding af den særlige gasart ligger dog flere år ud i fremtiden, selvom man allerede i dag har den nødvendige teknologi. Årsagen er, at det simpelthen er for dyrt at udvinde gassen med dagens teknologi.

Professor og centerleder ved Center for Energiressourcer på DTU, Erling Stenby, forklarer således overfor Ingeniøren, at en egentlig produktion af methan fra gashydrat ligger 10-15 år fremme i tiden. Han peger samtidig på, at det nye fund underbygger tilstedeværelsen af olie og gas i Grønland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094