23948sdkhjf

Det gamle elværk i Bindslev i Nordjylland overlever

Vandet stod op til vinduerne i maskinrummet, men bygningen tog ikke skade.
Da oversvømmelsen omkring Bindslev Gl. Elværk fredag og lørdag var på sit højeste, var der frygt for, at den knap 100 år gamle bygning ville lide alvorlig skade under vandpresset. Så galt gik det dog ikke.

Det viste sig nemlig, at den gamle bygning står solidt på sit fundament, og at der skal mere til, før selve bygningen for alvor tager skade. Til gengæld venter der elværkets medlemmer mange, mange timers reparationsarbejde på de maskiner, der producerer strøm.

- Det er måske 1000 timers arbejde, som venter. Man kan roligt sige, at finishen er gået af værket, siger formanden for foreningen, Arne Povlsen. Han forventer, at der går mindst en måned, før værket igen begynder at producere strøm.

- Der er rigtig mange maskiner, som skal skilles ad og vi får nok også brug for professionel hjælp, siger han med et lille suk, som ikke så meget skyldes de kommende aftener og weekender med reparationsarbejder.

- Det bliver en dyr historie for os, og det kan sagtens ende med, at vi kommer til at trække kontoen i negativ ... men det har vi nu prøvet før, så helt galt er det ikke, siger Arne Povlsen.

Skaderne, som endnu ikke er endeligt opgjort, er anmeldt til værkets forsikringsselskab, som dog ikke dækker. Til gengæld håber Arne Povlsen på, at Stormrådet vil træde til med en pose penge.

- Vi har lovet vores efterkommere at bevare værket, og det løfte kommer vi under alle omstændigheder til at holde, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078