23948sdkhjf

Danmark hjælper Indonesien med ren energi

Det vil skæppe godt i danske virksomheders ordrebøger, fastslår minister
Vækstlandet Indonesien med 250 millioner indbyggere vil gerne lære af Danmark, hvordan man bruger energien mere effektivt og samtidig får mere vedvarende energi ind i kraftforsyningen.

Derfor underskriver klima- og energiminister Lars Chr. Lilleholt torsdag en samarbejdsaftale med sin indonesiske kollega i hovedstaden Jakarta.

Lilleholt ledsager i denne uge regentparret på dets første officielle besøg i Indonesien. Også udenrigsminister Kristian Jensen slutter sig til det danske eksportfremstød, som tæller over 60 danske virksomheder.

Den sydøstasiatiske gigant er verdens tiende største økonomi, målt i købekraft. Middelklassen vokser eksplosivt, og indonesernes energiforbrug er de seneste fem år røget i vejret med omkring 8,5 procent årligt.

Indonesien har derfor i høj grad brug for at sikre en miljøvenlig energiforsyning - ikke mindst, da regeringen ønsker at øge energikapaciteten med 70 procent på bare fire år og samtidig vil skære CO2-udledningen med 26 procent inden 2020.

Vækst og arbejdspladser

- Indonesien står i dag over for store udfordringer med at imødekomme deres voksende energibehov på en bæredygtig måde. Dansk energiteknologi og viden skal hjælpe Indonesien til at sikre energi og begrænse udledningen af drivhusgasser, samtidig med at samarbejdsaftalen vil skæppe godt i danske virksomheders ordrebøger og skabe vækst og danske arbejdspladser, siger Lars Chr. Lilleholt i en kommentar inden afrejsen.

Danmark har i forvejen et lignende energisamarbejde med lande som Kina, Mexico og Vietnam. En dansk energispecialist sidder allerede på ambassaden i Jakarta, og i de kommende år vil de to lande sende eksperter på besøg hos hinanden for at sætte fart på Indonesiens grønne omstilling.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078