23948sdkhjf

- Stadig masser af energi at spare

Dansk Energirådgivning regner med at vokse til det dobbelte
I debatten om Energispareordningen er et af kritikpunkterne, at det er svært at finde flere rentable energispareprojekter. Det er et billede, landets største producent af energibesparelser, Dansk Energirådgivning, har svært ved at genkende.

- Der er masser af projekter derude. Når nogle energiselskaber/brancheforeninger siger, at alle de "lavthængende frugter" er plukket, svarer det ikke til den virkelighed, vi møder. Der hænger stadig mange frugter på de nederste grene, men enten kan de ikke se dem, eller også har de ikke selv ressourcerne til at plukke dem, siger Michael Kamstrup Søndergaard, administrerende direktør i Dansk Energirådgivning.

Dansk Energirådgivning lever af at lokalisere og gennemføre energispareprojekter hos især små og mellemstore virksomheder, og de lever godt. Virksomheden er i kraftig vækst og er netop blevet kåret til Gazellevirksomhed for andet år i træk, og med en markedsandel på cirka 13 procent på de indrapporterede energibesparelser er Dansk Energirådgivning den største producent på markedet.

- I både 2013 og 2014 leverede vi mellem 12 og 13 procent af de samlede indberettede energibesparelser. Det forventer vi at øge med 100 procent over de næste to år. Vores største udfordring er hverken hård konkurrence eller manglende opgaver, men at kunne følge med efterspørgslen på vores ydelser, siger Michael Kamstrup Søndergaard.

Selv om Dansk Energirådgivning udfører projekter i alle størrelser, er væksten og potentialet størst i de små og mellemstore virksomheder, fordi der er så mange af dem, nævner direktøren.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078