23948sdkhjf

Ny Vestas-aftale baner vejen for grøn omstilling

Vestas underskrev i forbindelse med det danske statsbesøg i Indonesien en aftale om at opføre en af de første kommercielle vindmølleparker i landet.
Vestas har i dag underskrevet en aftale om at opføre en af de første kommercielle vindmølleparker i Indonesien. Det sker i forbindelse med det danske statsbesøg, hvor udenrigsminister Kristian Jensen ledsager regentparret og står i spidsen for en erhvervsdelegation på 62 danske virksomheder.

- Vestas’ aftale er både et stort gennembrud for vedvarende energi i Indonesien og for Vestas fremtidige muligheder på Sydøstasiens største marked med en kvart milliard elforbrugere. Projektet er med til at understøtte Indonesiens målsætning om 23 procent vedvarende energi i 2025 og kan bane vejen for, at vindprojekter får en mere prominent placering som alternativ til kul og olie, siger udenrigsminister Kristian Jensen.

Vestas har indgået partnerskab med Asia Green Capital Partner om udviklingen af projektet, der forventes at producere cirka 220 GW om året på det sydlige Sulawesi, som er Indonesiens fjerde største ø med knap 20 millioner indbyggere.

Vestas’ aftale blev lanceret sammen med en anden god dansk erhvervshistorie i Indonesiens hovedstad Jakarta; nemlig den officielle åbning af en energieffektiv kontorbygning, Gran Rubina, designet i et samarbejde mellem den danske tegnestue AG5 og et indonesisk arkitektfirma. Byggeriet er kommet i stand med støtte fra Danidas erhvervsprogram, og fik sidste år tildelt arkitekturprisen, Internationale Property Awards.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219