23948sdkhjf

Maersk Oil i kraftig reduktion af antal ansatte

Maersk Oil har netop meddelt, at de vil gennemføre nedskæringer i arbejdsstyrken svarende til 10-12% på tværs virksomheden.
Planen er en del af virksomhedens mål om at reducere driftsomkostningerne med 20 procent inden udgangen af ​​2016, og kommer efter en omfattende intern gennemgang af forretningsaktiviteter og de fortsat lave oliepriser.

Virkningerne vil betyde en reduktion i antallet af medarbejdere i en række Mærsk Oil-virksomheder, samt i selskabets hovedkvarter. Det bringer det samlede antal reduktioner i organisationen i løbet af i år op på cirka 1.250.

- Det er vanskelige beslutninger for enhver virksomhed, og min umiddelbare bekymring er for velfærden for dem, der berøres direkte af dagens nyheder, siger Maersk Oils CEO Jakob Thomasen.

- Vi opererer i et væsentligt ændret oliepris-miljø og har taget de nødvendige beslutninger for at reducere aktivitetsniveauet gennem 2015 og sikre, at vi fokuserer, hvor vi kan se tilstrækkelige afkast fra vores mest robuste projekter. Vi bliver dog på længere sigt ved med at fokusere på vækstmuligheder, som lægger op til vores tekniske styrker, og den fortsatte sikkerhed for alle ansatte og aktiver.

- Vi forventer, at presset fortsætter ind i 2016, og at vi bliver nødt til at forblive omkostningsfokuserede for at vokse på dette marked, siger han.

Mindre i København
Forretningsenheder i Qatar og Norge vil gennemføre reduktioner i overensstemmelse med 10-12 procent intervallet, med lidt lavere niveauer i de danske operationer, i Kasakhstan og i selskabets København-hovedkvarter.

I Storbritannien har virksomheden allerede skitserede planer om at reducere medarbejderstaben med omkring 220 stillinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078